Skip to main content

Op deze pagina zullen we vragen beantwoorden die door veel mensen worden gesteld. Als jij een vraag hebt, kijk dan dus eerst even hier!

Algemeen

Moet elke deelnemer een apart account hebben op edX? / Moet ik zelf een account hebben op edX?

Ja, iedereen die mee wil doen aan ScratchX moet zijn eigen edX account aanmaken. Zo kan iedereen zelf de vragen maken en kan je voor jezelf ook zien hoe ver je al bent in de cursus. Je kunt hier kijken hoe je een account kan maken.

Ik heb al een Scratch account, kan ik dat hiervoor ook gebruiken?

Ja! Als je al een Scratch account hebt omdat je eerder in Scratch geprogrammeerd hebt, kun je dat gewoon gebruiken om deze cursus mee te maken!

Hoe lang kan ik nog meedoen?

Het cursusmateriaal blijft sowieso het hele schooljaar 2017-2018 beschikbaar. Het is zeker onze bedoeling om het ook daarna weer online te hebben, maar van het edX platform moet er een einddatum opstaan, vandaar.

Help! Ik heb een vraag!

Zet je vraag op het forum. Wij kijken er minstens 1 keer per week op, maar misschien kunnen andere kinderen die meedoen je wel helpen. Als jij een antwoord weet op een vraag, zet die dan ook op het forum. Dankjewel :)

Volgens mij heb ik het goede antwoord, alleen ik kan nog steeds op 'check' klikken

Dat kan! Dat komt omdat de website niet zo slim is als jij. Als je dit teken ziet: goed heb je het antwoord goed, en kan je gewoon verder gaan. Als je dit teken ziet: fout heb je het antwoord helaas fout. Als je nog een kans over hebt kun je nog een ander antwoord proberen!

Hoe moet ik mijn project opslaan?

Je kunt hier klikken voor een video waarin Felienne uitlegt hoe je jouw programma kan opslaan.